Pasaulio virtuvės sėklų linija

Pasaulis didelis ir įvairialypis. Skiriasi ne tik šalių kraštovaizdžiai, kalbos, bet ir auginamos daržovės bei vaisiai. Dažnas iš mūsų mėgstame eksperimentuoti virtuvėje, norime išmėginti naujus receptus, dar neragautus produktus. Tam dažnai prireikia išskirtinių produktų — daržovių, kurias retai auginame savo darželiuose ar netgi, ne visada matome parduotuvių lentynose. Pasaulio virtuvė — tai nauja skirtingų šalių sėklų linija skirta ne lietuviškos virtuvės mėgėjams ir entuziastams. Įvairių rūšių sėklos atkeliavusios iš skirtingų pasaulio šalių.

Jei esate amerikietiškų produktų ir patiekalų gerbėjas, sėkite „Green-white eggs“ mažaisiais arbūziukais vadinamus vienmečius agurkus. Jei Helovynas laukiamiausia metų šventė, o jūs mėgstate dekoruoti namus skaptuotais moliūgais — „Connecticut field“ sėklos leis tai padaryti kiekvienais metais. Itališkų patiekalų mėgėjams verta išbandyti trūkažoles „Grumolo verde“, kurios auginamos tiek šiltnamiuose, tiek ir lauke. Pesto padažo gaminimui tinkamiausias itališkasis „Basil Italiano classico“ bazilikas. Tai vienmetis prieskoninis augalas, kuris puikiai augs šiltnamyje ir namuose ant palangės. Rytietiškų receptų gerbėjams Pasaulio virtuvė  siūlo auginti kinines garstyčias „Komatsuna“ ir žalialapius bastučius „Tatsoi“. Egzotinių patiekalų mėgėjams verta išsiauginti „White Paris“ svogūnėlius ar „Clemson spineless“ ybiškus, kurie tiks tiek šviežiam naudojimui, tiek ir karštų patiekalų gamybai.

Tad jei mėgstate gaminti netradicinius patiekalus, nuolat eksperimentuoti su įvairiomis daržovėmis ir prieskoninėmis žolelėmis jums nebereikia jų ieškoti prekybos centre — galite patys užsiauginti šių daržovių tiesiog savo sode.

Žymos: