Rauginti agurkai mums visiems puikiai pažįstami nuo vaikystės. Tinkamai paraugtos šios, dėl savo skoninių bei dietinių savybių vertinamos daržovės, tampa idealiu garnyru prie mėsiškų patiekalų. Taip pat valgomos ir vienos. Daug kas mėgsta ir vertina šį natūraliais probiotikais prisotintą bei nekaloringą patiekalą. Rauginimas, skirtingai nuo kitokių konservavimo metodų, yra natūralus būdas išsaugoti žiemai daržoves, ne tik nesunaikinant jų naudingųjų savybių, bet ir jas papildant bei sustiprinant.
Agurkų rauginimui galima užsiauginti tiek šiltnamyje, tiek ir po atviru dangumi. Svarbu pasirinkti tam tinkamas veisles. Agurkai yra labai populiarios bei mėgstamos daržovės, todėl šiuo metu, selekcininkų dėka, veislių pasirinkimas yra labai didelis – kartais tarp jų ir pasimesti galima.
Greitam agurkų paraugimui, kai jie valgomi iškart vos šiek tiek parūgę, vasaros metu tikrai tiks bet kuri rūšis, galite nesukti sau galvos. Na, o jei norite raugintais agurkais mėgautis žiemą, reikia išsirinkti tam tinkamas sėklas. Yra veislių, kurios tinkamos tik marinavimui. Rauginti šių veislių agurkai bus ne standūs ir traškūs, kokie mums visiems patinka, o minkšti ir patižę. Taigi, prieš imdami dairytis agurkų sėklų, būtinai apsispręskite, ką Jūs su jais norėsite vėliau daryti – marinuoti, rauginti, ar valgyti šviežius.
Rauginimui ypač tinka tokie agurkų hibridai, kaip “Rodničiok Natur H”, „Puccini H“, „Julian H“, „Borus A“, „Krak H“, „Everest H“.
Žinoma, Jums tikrai nebūtina pulti mintinai kalti sau į galvą šių pavadinimų, kadangi jų yra dar daugiau. Dažnai ant sėklų pakuotės būna nurodyta informacija apie tai, kam tinkama yra toji veislė. Taip pat drąsiai konsultuokitės su sodo prekių parduotuvių darbuotojais, klauskite bendraminčių sodininkų, ar pasistudijuokite informaciją, rastą internete.